bg
boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
girl boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame. Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
01.10.2024

Európsky deň jazykov

Dňa 26.9.2024 sa na našej škole konala tradičná oslava Európskeho dňa jazykov. Tento deň si školy v členských krajinách EU každoročne pripomínajú prostredníctvom rôznorodých aktivít, pričom cieľom je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania. Žiaci druhého stupňa sa zúčastnili dvoch aktivít – 3členné družstvá z každej triedy sa proti sebe postavili v Kahoot teste, aby si otestovali všeobecné znalosti o vybraných členských krajinách. Súčasne triedy pracovali na logu, ktoré malo znázorňovať práve Európsky deň jazykov. Následne porota vyhodnotila obidve aktivity, sčítali sa body a oslávili sa víťazi. Najlepšie sa umiestnila trieda 8.C, na druhom mieste skončila trieda 5.C a tretia skončila trieda 8.A. Všetkým zúčastneným ďakujeme za krásne práce a víťazom srdečne gratulujeme.

Na deň jazykov nezabudli ani žiaci prvého stupňa.

Prostredníctvom krátkych scénok sme „precestovali Európu“. Každá trieda predstavila inú krajinu, prezentovali svojim spolužiakom rôzne frázy a slová iných jazykov. Žiaci sa dozvedeli veľa zaujímavostí, videli tradičné oblečenie aj si s chuťou zaspievali. Za svoju snahu dostali všetci sladkú odmenu.

Celé predstavenie sa nieslo v príjemnej atmosfére. Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa na ďalší ročník.

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím